Att öka sin försäljning!

Att öka sin försäljning!
Det finns inga genvägar till att öka sin försäljning, varken som enskild säljare eller som företag. Det är få företag förunnat att dra till sig en strid ström av nya potentiella kunder utan någon större ansträngning. Det är ännu mer ovanligt att som säljare bli jagad av sina potentiella kunder.  Jag har genom åren sett otaliga exempel på säljare som sitter och väntar på sina affärer och undrar varför resultaten uteblir. Jag har även stött på många företag som står utan både marknads- och försäljningsplan men ändå tror att kunderna ska hitta dem och förstå det unika värdet i produkten eller tjänsten.

Försäljning är oerhört resultatinriktat och den enskilda säljaren bedöms alltid utifrån den försäljning han/hon genomför. Det är därför enkelt för företag att värdera värdet av sin försäljning och i slutändan värdet av sina säljare. Hur kan man då själv som säljare och som företag påverka sin försäljning i positiv riktning? Nyckeln till framgång ligger inte i att vänta till dess att dina potentiella kunder kontaktar dig utan som jag ser det finns det endast tre vägar till att öka sin försäljning förbättra din aktivitetsnivå, förbättra din avslutsfrekvens och/eller arbeta med merförsäljning.

Etiketter: , , ,

En kommentar till “Att öka sin försäljning!”

  1. Håller med finns inga genvägar. Dock tror jag starkt på merförsäljning för att snabbt kunna öka sin försäljning. Precis som du skriver kan man inte luta sig tillbaka och tro att den kommer av sig själv. Men genom ett antal smarta aktiviteter kan man ofta öka sin merförsäljning avservärt.