Om

Om Bloggen
Mitt syfte med denna blogg är att diskutera försäljning i alla dess former. Jag kommer även att beröra närbesläktade ämnen som marknadsföring och service. Huvudfokus i bloggen ligger emellertid på försäljning och jag kommer att blanda mina erfarenheter med egna observationer av hur andra personer och/eller företag arbetar eller inte arbetar med sin försäljning.

Om Mig
Jag började min karriär med studier vid Uppsala Universitet, där jag läste ekonomi med inriktning mot marknadsföring och finans. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för ekonomi och målet under studietiden, var att i framtiden arbeta på finansmarknaden.

Min första riktiga kontakt med arbetslivet under studietiden var också just inom finansbranschen, på Skandiabanken. Vi var ett hundratal personer som arbetade med rådgivning/försäljning av bankens produkter mot befintliga kunder. Det var på Skandiabanken som jag fick upp ögonen för försäljning och vad man kan uppnå med en väloljad försäljningsavdelning.

Under de senaste 10 åren har jag arbetat med försäljning och marknadsföring på internetbaserade finansbolag. Inledningsvis på E*TRADE där jag avslutade som försäljningschef i mitten av 2000-talet och därefter som VD på Fondmarknaden.se. Den röda tråden under dessa 10 år har varit Internet, finans, och genomgående ett stort fokus på försäljning.

Sedan juni 2009 är jag nu försäljningschef på Pineberry AB. Pineberry är ett utvecklingsbolag med ett stort fokus på sökmotoroptimering. Vi hjälper våra kunder att på ett kostnadseffektivt sätt synas i sökmotorerna med målsättningen att  driva relevant trafik.

Jag kom i kontakt med Pineberrys grundare Stefan Mahlstein och Michael Wahlgren när jag anlitade dem för sökmotoroptimering på Fondmarknaden.se. Det som lockade mig till Pineberry var den transparenta affärsmodellen tillsammans med den stora potentialen i sökmotoroptimering, men framförallt det entreprenöriella sammanhanget. Jag har alltid varit en person full av ideer, med ett brinnande intresse av att utveckla verksamheter. Att få vara med tidigt och bygga upp en ny verksamhet inom ett kraftigt växande affärsområde är otrolig spännande.

Just nu ligger allt fokus professionellt på Internetbaserad marknadsföring och försäljning, dels via Pineberry och dels via mina senaste projekt som säljer sängkläder på nätet, samt tillhandahåller allt inom förpackningar, kartonger och emballage,  finansintresset finns dock kvar på det privata planet!

Mer om vad jag har gjort och gör hittar du på linkedin