Försäljning – en bra start i karriären!

Försäljning – en bra start i karriären!

Alla kommersiella företag är beroende av sin försäljning för att överleva. I ett välmående företag har alla stort fokus på företagets försäljning. Det moderna företaget blandar dessutom in de avdelningar och de personer som behövs för att sköta företagets försäljning.  Detta ställer stora krav på företagets anställda, de måste förstå försäljning och kunna bidra i företagets försäljningsprocess. Mot bakgrund av detta är alla företag beroende av säljade personer som förstår och kan hantera företagets försäljningsprocesser.

Att arbeta med försäljning har historiskt sett aldrig varit speciellt attraktivt bland nyexaminerade akademiker. Jag tror att detta är på väg att förändras. Enligt en undersökning som Saplo nyligen genomförde där de granskade språket i tusentals jobbannonser gör ordet ”säljinriktad” en raketartad entré och återfinns numera bland de tio vanligaste annonsorden.

I takt med att fler och fler företag tydligt efterfrågar kandidater som är säljinriktade borde fler söka sig till säljinriktade arbeten i början av sina karriärer. Har du visat att du kan försäljning kommer du att kunna positionera dig mot övriga kandidater, både externt och internt i jakten efter ditt drömjobb.

Inled din karriär med ett säljinriktat arbete, det kommer att vara en investering oavsett vad du vill arbeta med längre fram!

Etiketter: , ,

Kommentering avstängd.